Gyakori kérdések a másszázskezelésekkel kapcsolatosan

 

Masszázs és testkezelések előtt

egy rövid állapotfelmérés végzünk az általános testi- és lelki állapotról. Néhány rövid kérdésben tájékozódunk, hogy volt-e műtét, heg, törés, van-e valamilyen fájó testrésze a betegnek/vendégnek, sportol-e aktívan. Ezek az információk elősegítik a szakszerű kezelést. Kontaktlencsét viselők esetében, masszírozás alatt javasoljuk a lencsék mellőzését.

Mikor nem lehet masszíroztatni?

 Éhesen, vagy közvetlenül evés után nem célszerű elvégezni a kezelést. Ellenjavallt a masszázs lázas állapotban, fertőző betegség, herpesz, vérzékenység, daganatos megbetegedések, idegbecsípődés, esetén és a menstruáció első napjaiban. Gyulladt, sérült és még nem gyógyult testrészen sem masszírozok. A terhesség első három hónapjában nem ajánlott. A negyedik hónaptól a test részlegesen kezelhető. A terhességről kérjük, hogy tájékoztasson bennünket.

Lehetnek-e a masszázsnak nem kívánt mellékhatásai?

Előfordulhat enyhe izomláz, fáradtságérzet, gyakori vizelési inger. A szakszerű masszázs nem okoz fájdalmat-, ha mégis kellemetlenséget érez kérem, jelezze.

Milyen gyakran lehet masszíroztatni?

Egyénenként változó, gyógymasszázs esetén heti 2-3 alkalom, általános közérzetjavító kezelésként akár hetente 1 alkalom javasolt.

Fontos!

Első alkalommal történt masszázs után előfordulhat, hogy nem feltétlenül érzi jól magát az ember, szervezet leterheltségétől függően beindul a méregtelenítés, vizelet, székletürítés lehetséges. Levertség, fáradtság, fejfájás esetleg hőemelkedés, izomláz is jelentkezhet, de ez két-három alkalom után elmúlik. Beindul a szervezet méregtelenítése, az emésztés fokozódik. Masszázs után igyon sok folyadékot (lehetőleg szénsavmentes ásványvizet), legalább másfél-két litert.

 

 

 

 

reuma, reumatológus, derékfájás, hátfájás, lézerterápia, csontritkulás, osteoporosis, gyógytorna, lumbágó, fizikoterápia, akupunktúra, mágnesterápia, gyógymasszázs, relaxáció, svédmasszázs, megelőzés, mellékhatás