Gyógymasszázs szolgáltatások bemutatása

 

Tipikus alkalmazási esetek

Krónikus nyak, váll, és hátfájdalmak, kar- vagy alsó végtagi panaszok, visszatérő fejfájás, kimerültség, koncentrációs zavarok kezelése. Tartási zavaroknál, fejlődési rendellenességeknél, műtétek, betegségek (pl. idegrendszeri károsodás), traumák, balesetek után a gyorsabb regenerálódás elősegítése.

A masszőr speciális fogásokkal átdolgozza és kilazítja a görcsös izmokat, ezzel enyhíti a fájdalmakat, eredményeként az ízületek mozgástere is bővül a masszázs után.

Körülírt területeken vagy egyes testtájékon (pl.: nyak, hát, váll, csípő, láb) betegségek célzott kezelése a svédmasszázs fogásaival.

Célja

A masszázsterápia enyhíti a krónikus fájdalmat, segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, azon kívül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A szakképzett masszőr-terapeuta kezével olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Ezen kívül az agyat endorfin (a test természetes érzéstelenítőjének) kiválasztására készteti, ami mesterséges gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat, és a kellemetlen közérzetet.

Kinek ajánlott

A nyak-, váll- és hátfájdalmakra, kar- vagy alsó végtagi fájdalmakra, visszatérő fejfájásokra, tartási zavarokra, gerincsérvre (discus hernia), ülőmunka, stb.

 

Fejfájás kezelése svéd masszázzsal

A masszázs kezelés szempontjait meghatározó tünetek:

Kezelendő testrészek: nyak-vállöv területe, lapocka

Kezelés időtartama : 30 perc


Vállízület körüli gyulladás kezelése

Kezelendő testrészek: nyak-vállöv területe, valamint a felkar

Kezelés időtartama : 30 perc

 

Ischialgia esetén alkalmazott lumbogluteális tájék kezelése

Kezelendő testrészek: comb, lábszár, láb

Kezelés időtartama : 40 perc

 

Csípőficam kezelése

A kezelés szempontjait meghatározó tünetek:


Kezelendő testrészek: térdtől a combok, (a csípőficamos embernek a comfeszítő izmai feszesek, ezeket lazítani kell).

Kezelés időtartama : 40 perc

 

Lúdtalp kezelése

A kezelés szempontjait meghatározó tünetek:

Kezelendő testrészek: láb, lábszár térdig

Kezelés időtartama : 30 perc


reuma, reumatológus, derékfájás, hátfájás, lézerterápia, csontritkulás, osteoporosis, gyógytorna, lumbágó, fizikoterápia, akupunktúra, mágnesterápia, gyógymasszázs, masszázs, , relaxáció, svédmasszázs, fejfájás, vállízületi gyulladás, Ischialgia, csípőficam, lúdtalp