Betegségek

 

Mi a reuma?

A reuma görög-latin eredetű orvosi kifejezés, amely a kötőszövet elfajulásával járó, rendszerint gyulladásos ízületi- vagy izombetegségek összefoglaló neve. A reumatológiai megbetegedésekben szerepet játszik a hideghatás, az időjárás-változás, az ismétlődő, azonos mozdulatok. A reumatológia gyakorlatilag átfogja a mozgásszervi betegségeket, de foglalkozik az izom és ízület okozta elváltozásokkal, különböző gyulladásos reumatológiai kórképekkel is, melyek immunológiai eltérésekkel is járnak.

Milyen betegségekkel forduljon hozzám?

Általában a legkülönbözőbb panaszokkal keresnek fel egy reumatológust. Javaslom, hogy a következő panaszok esetén feltétlenül szakorvoshoz forduljanak.

Kezelési módok

A reumás panaszok ma elfogadott gyógymódjai: gyógyszer, injekció, fizikoterápia, gyógytorna, gyógyfürdő, masszázs.

A reumatológiai gyógyszerek egy része sajnos árt a gyomornak, illetve bizonyos betegségek (szív, magas vérnyomás) nem engedik a fizioterápiás kezelés igénybevételét. A szokásos gyógymódok mellett ezért alkalmazom – a beteggel való előzetes megállapodásnak megfelelően - a következő kezeléseket:

Ha szeretne többet megtudni ezekről a kezelési módokról, akkor kattintson rá az egyes kezelések elnevezésére. Pár szóban megpróbálom összefoglalni az egyes gyógymódok sajátosságait.

 

reuma, reumatológus, derékfájás, hátfájás, lézerterápia, csontritkulás, osteoporosis, gyógytorna, lumbágó, fizikoterápia, akupunktúra, mágnesterápia, gyógymasszázs