Gyógymasszázs

A mozgásszegény életmód, az „előre görnyedő” munka manapság szinte népbetegségnek nevezhető tünetek okozója. A mozgáshiány miatt gyenge nyak- és hátizomzat tartja az órákon át előrehajló fejet; így az izmok túlfáradnak, fájdalmassá, feszessé válnak, kialakul a nyakfájás, tarkótáji fejfájás. A feszesség, görcsösség, rontja az izomzat vérellátását, az így keletkező oxigénhiány tovább fokozza a fájdalmat és az izmok görcsösségét. A rossz tartás következtében tovább terheljük gerincünket, ennek következtében porckorongsérv, gyulladásos megbetegedés és degeneratív kopás alakulhat ki.

Gyógymasször

Dévényi IlonaDévényi Ilona gyógymasszőr vagyok.

Rendelés

Rendelési idő: telefonon történt előzetes bejelentkezés alapján - hétfő, kedd és szerdai napokon

Telefon: +36.30.211 3900

A masszázs gyógyító hatása

A gyógymasszázs szintén egy nyugati masszázs terápia, az európai masszázs alapját képezi. Alapfogásaiban a svédmasszázshoz hasonlítható, a különbség abban rejlik, hogy a gyógymasszázs során kimondott a célzott területet kezelik.

Általában orvos utasítására végzik gyógyító jelleggel, hatása a rendszerességében rejlik.
A kezelés általában 45-60 perc között mozog, de lehet ennél több vagy kevesebb idő, ez az orvosi kezeléstől, és a páciens panaszaitól is függ.

A masszázs technika titka a simító, gyúró, dörzsölő, ütögető és rezegtető fogásokban rejlik, illetve abban, hogy a masszőr kezével olyan ingerületeket kelt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják, csökkentik a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Illetve az agyar endrofin kiválasztására ingerli, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat.

A gyógymasszázs élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzat, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító.

A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

A gyógymasszázs mindenki számára igénybe vehető kezelés. Egészséges emberek számára is, hiszen a gyógymasszázs az általános jó közérzetet is biztosítja, illetve teljesítményünket, koncentrálóképességünket is növeli.

Az árlista itt érhető el

További információ

A gyógymasszázs elméletéről és gyógyító hatásáról  olvashat további oldalaimon (kattintson az egyes témákra):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reuma, reumatológus, derékfájás, hátfájás, lézerterápia, csontritkulás, osteoporosis, gyógytorna, lumbágó, fizikoterápia, akupunktúra, mágnesterápia, gyógymasszázs, svédmasszázs, relaxáció