Manuális terápiák

 

A mozgásszegény életmód, az „előre görnyedő” munka manapság szinte népbetegségnek nevezhető tünetek okozója. A mozgáshiány miatt gyenge nyak- és hátizomzat tartja az órákon át előrehajló fejet; így az izmok túlfáradnak, fájdalmassá, feszessé válnak, kialakul a nyakfájás, tarkótáji fejfájás. A feszesség, görcsösség, rontja az izomzat vérellátását, az így keletkező oxigénhiány tovább fokozza a fájdalmat és az izmok görcsösségét. A rossz tartás következtében tovább terheljük gerincünket, ennek következtében porckorongsérv, gyulladásos megbetegedés és degeneratív kopás alakulhat ki.

Testünk egészséges mozgása csak mozgás-szervrendszerünk alkotórészeinek - csontok, ízületek, izmok - tökéletes együttműködésével lehetséges. Az ember felegyenesedett testtartása, az emberi élet meghosszabbodása, végül pedig a hosszas ülő munkavégzés együtt elegendő ok arra, hogy csont-ízületi betegségekben szenvedjünk. Nem csoda, hogy sokakat valóban sújtanak is. Célunk, hogy a rematológus szakorvossal közösen mielőbbi és tartós gyógyulást nyújthassunk a rászoruló embertársainknak.

A rendelőben helyben elérhető szolgáltatások

 

 

 

reuma, reumatológus, derékfájás, hátfájás, lézerterápia, csontritkulás, osteoporosis, gyógytorna, lumbágó, fizikoterápia, akupunktúra, mágnesterápia, gyógymasszázs